Yasaklı siteye giriş yap:



Windows 7 DNS Ayarı Değiştir - Yasaklı Sitelere Gir (Resimli Anlatım)

DNS ayarlarını değiştirerek yasaklı sitelerin tümüne kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. Yerel DNS sunucusundan bağımsız hale gelmek, DNS değiştirmenin yasal ve kusursuz çalışmasına olanak tanımaktadır. 

Doğal olarak tüm Windows sürümleri, mobil işletim sistemleri ile DNS değiştirmek mümkündür,. Nitekim arayüzlerin farklılığı, kullanıcıyı zaman zaman zorlayabilir. Hazırladığımız resimli anlatım ile windows 7 dns nasıl değiştirilir? sorusuna cevap arayacağız.

İlk olarak "Denetim Masası" nı açıyoruz. Ardından "Ağ ve İnternet" ve bölümünden "Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle" seçeneğine tıklıyoruz.


Karşımıza çıkan pencere, Ağ ve Paylaşım Merkezi'mizi gösteriyor. Bağlantılar: Yerel Ağ Bağlantısı 'na tıklatıyoruz.


Şu anda "Yerel Ağ Bağlantısı Durumu" penceresini görüntülüyoruz. Karşımıza çıkan pencerede, "Özellikler" butonuna tıklıyoruz.


Şu anda, "Yerel Ağ Bağlantısı Özellikleri" penceresini görüntülüyoruz. "İnternet Protokolü sürüm 4" seçeneğine çift tıklıyoruz.


Karşımıza çıkan pencerede "Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan:" bölümünde, dilediğimiz DNS adresini giriyoruz.


DNS Adresleri
DNS değiştirme işleminin aslında en önemli püf noktası, güvenilir ve güçlü bir proxy servisi bulmak. Görselde de gösterildiği üzere "8.8.8.8" ve "8.8.4.4" yani Google DNS, kullanıcılarımıza tavsiye ettiğimiz servis. Bu servisin yanında çeşitli antivirüs firmalarının, gönüllü firmaların ve ücretli servislerin aracılığı ile servisinizi seçebilirsiniz. 

Kullandığınız servisin kalitesi tüm internet deneyiminizi etkileyeceğinden, lütfen titiz ve dikkatli olun. Güvenilmez ağları tercih ederek veri güvenliğinizi tehlikeye atmayın. Bunun yanında kullandığınız DNS servisi dahi ülkenizde engellenmiş olabilir. Bu durum, ilgili servisi verimli kullanamamanıza sebep olabilir. Yeni bir DNS servisi bulmanız, bu durumda önerilebilecek birincil çözüm yöntemidir.