Yasaklı siteye giriş yap:



En Hızlı DNS Servisi Hangisidir?

Günümüzde binlerce internet kullanıcısı, özgür ve filtresiz DNS servislerini, bölgelerindeki yerel sunucuya tercih etmektedir. Zaman zaman tercih ettikleri sunucu, daha hızlı bir internet bağlantısı sağlamalarına dahi yol açabilir. Bu durum, DNS sunucusuna o an gösterilen talebe ve sunucunun bağlı olduğu ağın hızına bağlıdır.

Google DNSKullanıcıların karşısına çıkan, birçoğu büyük firmalarca yönetilen onlarca DNS adresi arasından bir seçim yapmak gerekirse, aşağı yukarı aynı standartta güvenlik sağlayan bu servisler, hız kategorisinde kolaylıkla sıralanabilir. Peki, en hızlı DNS hangisidir? Bahsedildiği üzere, servis aracılığı ile internete giren kullanıcı sayısı, kullanıcıların internet deneyimini etkileyebildiğinden, karşımıza çıkan sonuçlar zaman  zaman farklılık gösterebilir.


Hem öznel, hem de verisel olarak yapılan araştırmalar ve deneyimler, günümüzde Google DNS' in en hızlı ve güvenilir sistem olduğu yönündeki düşünceleri doğrular niteliktedir. Google'ın Open DNS servisi, en yaygın filtrelerden kurtulma yöntemi olmasının yanında, web sitemizin de tercihidir. (8.8.8.8 , 8.8.4.4)

DNS servislerini kullanmanın yanında web sitemizin üst kısmında aktif olan yasaklı sitelere giriş çubuğunu da tercih edebilirsiniz. Bu çubuk sayesinde tek bir tıkla ktunnel'i kullanabilir, bu sayede filtresiz internete giriş yapabilirsiniz.